ملتقى الابداع العربي
اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )
المصريين والعرب
http://i49.servimg.com/u/f49/15/59/99/50/yassoo12.png
منتدى المصريين لكل العرب كل ما تريده هنااااااا فلا تبخل علينا بالتسجيل

المصريين والعرب


 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

اخر المواضيع

الوقت
العضو
شركة تدعيم الاسقف والاعمدة الخرسانية 01227143270//01004289523
شركة تنفيذ الارضيات الخرسانية بالهليكوبتر 01227143270//01004289523
شركة تزريع الاشاير بالايبوكسى 01227143270//01004289523
عزل خزانات المياة علوية وارضية 01227143270//01004289523
عزل البدرومات-الاسطح-خزانات-حمامات-مطابخ 01227143270//01004289523
شركة عزل كيميائى وحرارى 01227143270//01004289523
شركة عزل مائى وحرارى 01227143270//01004289523
شركة عزل المخازن وغرف الغفير للبدرومات 01227143270//01004289523
شركة عزل البدروم من المياة الجوفية والصرف الصحى 01227143270//01004289523
شركة عزل احواض المياة والاسماك 01227143270//01004289523
الأربعاء أكتوبر 17, 2012 1:59 pm
الأربعاء أكتوبر 17, 2012 1:58 pm
الأربعاء أكتوبر 17, 2012 1:58 pm
الأربعاء أكتوبر 17, 2012 1:57 pm
الأربعاء أكتوبر 17, 2012 1:56 pm
الأربعاء أكتوبر 17, 2012 1:55 pm
الأربعاء أكتوبر 17, 2012 1:54 pm
الأربعاء أكتوبر 17, 2012 1:53 pm
الأربعاء أكتوبر 17, 2012 1:52 pm
الأربعاء أكتوبر 17, 2012 1:51 pm
شركة الفراعنة
شركة الفراعنة
شركة الفراعنة
شركة الفراعنة
شركة الفراعنة
شركة الفراعنة
شركة الفراعنة
شركة الفراعنة
شركة الفراعنة
شركة الفراعنة
أكثر المواضيع نشاطاًa7medvirus مين يقدر يصعد السلم ذو 15 مدرج بدون تقاطع - 15 المساهماتa7medvirus سعيود يقود الأهلي لتخطي الجونة ويمنحه تذكرة قطار قمة الدوري - 8 المساهماتa7medvirus اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) - 8 المساهماتa7medvirus جوزيه يعترف : الأهلى لم يظهر بالمستوى المطلوب أمام الجونة - 8 المساهماتa7medvirus كريم زياني ضمن اهتمامات نادي لونس - 8 المساهماتa7medvirus كيف تصبح عضوا مفيدا ومميزا ومبدعا .... - 8 المساهماتa7medvirus لعبة الهوكى الرائعة Floorball League 2011 نسخة Full Rip بحجم 763 ميجا على أكثر من سيرفر - 8 المساهماتa7medvirus الصين تهزم الكويت بسبب الحكم - 7 المساهماتa7medvirus ازياء شبابيه كيوت 2011 - ستايلات شبابيه روعه 2011 - 7 المساهماتa7medvirus كـَََلــمَاتَََ رَآَآئٍعَــ َََــة ... - 7 المساهمات

شاطر | 
 

 اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
MД§∫Яÿ
Admin
Admin
avatar

عدد المساهمات : 534
تاريخ التسجيل : 03/05/2011
العمر : 24

مُساهمةموضوع: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   السبت مايو 07, 2011 8:10 pm





انا عارف اني ولد بس لاني في البيت لوحدي علي طول فعندي خبره عن موضوع الطبيخ و الاكل
(يوجد بعض الوصفات منقوله للأمانه)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــ
أخواني الكرام سأقد لكم اشهر و أحلي الأكلات المصريه
و يارب تعجبكم

هنبدأ بـ الفته بالخل و الثوم

[size=16]المقادير علي حسب عدد الافراد الذي يتفضلوا علي الغذاء لحم بالعظم ارز عيش (خبر محمص بالفرن)

صلصه طماطم

1 حبه طماطم
2فص ثوم مدقوق ناعم
1 ملعقه خل 2
بصل
2ملعقه سمنه

الطريقه نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج

ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونقشر حبه الطماطم ونضيفها

الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره

من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل

عليها حسب الرغبه
ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا

اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته

ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم

ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس

الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم

قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما

يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه

مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه
توكل ساخن
_______________________________
محشي البطاطس باللحمه الفرومه
(المقادير)

كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياليت تكون مستطيله شوى

نصف كيلو لحم مفروم

2 بصله مفرومه

2 فص ثوم

2 ملعقه صلصه طماطم

حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره

ملح فلفل اسود بهارات شطه

(الطريقه)

نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ثم نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها ذهبى فاتح

يعنى ما نتركها تستوى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ

فى اناء اخر نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل

الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون

ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح

نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم

ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه


بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم

ونتركها جانبا
فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح

ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــ
المكرونه بالبشاميل
(المقادير)
[size=16]-كيس مكرونه اقلام

- نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه
- كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق

-3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار
[/size]

الطريقه
[size=16]تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش

بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
نعمل البشاميل
نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان

تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب

ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل

نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج

وتقدم ساخنة.........


ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــ

طاجن البامية باالحم الضانى
(الطريقه)
-2 كـ بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة
4 حبات طماطم فى الخلاط
3 ملاعق صغيرة ملح
فلفل اسود
ثوم
بصلة مفرومة
زبدة 3ملعقة كبيرة
لحم ضانى او كندوز
الطريقة
يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر

ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم

بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود

ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار

على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن

وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــ

قـــالب المعكـــــــــرونة بالجــــــلاش

(المقادير)
-[size=16]مقدار من المعكرونة على الطريقة الفرنسية / أو أى نوع معكرونة متبقى عندك /
3 ملاعق سمن

- ¼ ك جلاش

(الطريقة)
[/size]
[/size]




[size=16]·يسيح السمن .
·يدهن قالب كيك مستطيل ( سادة ) أو صينية مستديرة بملعقة سمن تقريبا .

·تفرد ورقات الجلاش فى القالب بحيث تغطى القاع و الجوانب و يترك جزء منها لتغطية السطح .

·تدهن ورق الجلاش يقليل من السمن .
·توضع المعكرونة فوق الجلاش ثم يطوى باقى الجلاش و يغطى السطح جيدا و يصب باقى السمن على السطح و يدهن

جيدا
·يدخل القالب فى فرن حار حتى يحمر الجلاش , يخرج من الفرن و يترك حتى تهدأ الحرارة و يقلب على طبق التقديم و

يجمل بشرائح الخيار و الجزرالمبشور و يقدم ...


ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــ



(الكشري المصري)

(المقادير)

-كوب عدس اسمر
- 1كوب أرز مصرى
- 4بصلات مقطعة حلقات
-3حبات طماطم

ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق
الطريقة:
طريقة الكشرى :
يسلق العدس نصف سليق
نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم

يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج

تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة
طريقة الصلصة:

1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت

2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة

3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك


طريقة الدقة:

1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
2-عصير ليمونتين
3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــ
:SugarwareZ-065:

معلش يا جماعه انا جوعت اوي الصراحه
هنكمل الوصفات بعدين
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
[/size][/size]
الموضوع الأصلي : اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) الكاتب : MД§∫Яÿالمصدر : منتدى الصمريين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://massryana.yoo7.com
MД§∫Яÿ
Admin
Admin
avatar

عدد المساهمات : 534
تاريخ التسجيل : 03/05/2011
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   السبت مايو 07, 2011 8:11 pm



<blockquote class="postcontent restore">
مكرونه بمكعبات اللحم

( المقادير)
كيس مكرونه مقصوصه / 1/2 كيلو لحم مقطع مكعبات صغيره / بصله مفرومه / صلصه
طماطم / كسبره خضرا مفرومه / ملح وبهارات / ملعقه قرفه ناعمه / ملعقه كركم

الطريقه:

يسخن الزيت فى الوعاء ونضع البصل حتى يصبح ذهبى اللون نضيف اليه عصير الطماطم او الصلصه ونقلب مع اضافه التوابل والملح

لما تتسبك الطماطم نزودها ب 3 اكواب ماء ثم نضيف اليها اللحمه لما تغلى
نضيف لها نص كميه الكسبره الخضرا ونتركها تستوى اذا احتاجت اضافه ماء
زوديها بعد ما تستوى اللحمه ضيفى عليها باقى الكسبره ثم تضيفى المكرونه
بدون سلق او تسلقيها نص سلقه قبل وتتركيها لحد ما تستوى المكرونه

معكرونة بالصلصة البيضاء و الجبن

المقادير :
½ ك مكرونة مسلوقة / 1 كوب ( كريمة ) صلصة بيضاء / 4 ملاعق كبيرة جبن
مبشور (رومى أو سيدر أو مودزاريلا ) حسب الرغبة و المتوفر / ملعقة سمن .
الطريقة :
·تغرف المعكرونة فى طبق التقديم على شكل هرمى .
·تصب الصلصة البيضاء فوق المعكرونة و يرش عليها الجبن .
·تقلب المعكرونة أثناء الغرف ...
</blockquote>
الموضوع الأصلي : اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) الكاتب : MД§∫Яÿالمصدر : منتدى الصمريين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://massryana.yoo7.com
MД§∫Яÿ
Admin
Admin
avatar

عدد المساهمات : 534
تاريخ التسجيل : 03/05/2011
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   السبت مايو 07, 2011 8:11 pm



[size=21]كفتة الارز

المقادير

1/2 كيلو لحم مفروم
1/4 كيلو ارز
عدد 4 بصلات
4 حزم بقدونس


الطريقة
نغسل الارز جيدا ونضعة فى الهواء حتى يجف وبعد كدة نطحنة فى المطحنة الى قطع ناعمة
بعد فرم اللحمة جيدا وتقطيع البقدونس الى قطع صغيرة صغيرة مع فرمة سيتم اضافة البصل المفروم اللى باقى المكونات
مع اضافة البهرات ملح فلفل وثوم حسب الرغبة
وبعد ذلك سنخلط المكونات جيدا مع البعض ويستحسن ان نقوم بخلطهم فى الكبة او اداة الدق ((الهون )) للبيت المصرى
حتى نتأكد من اختلاط جميع الاجزاء ببعضها
سيتم عمل المفدار كلو وتشكيلو الى اصابع
ثم اللى القلى فى الزيت
بعد الانتهاء من عمل الكفتة نقسر ثوم ونضع علية بعض الزيت
ونحمر الثوم عادى فى الزيت
ثم نضع صلصلة الطماطم علية وبعد الانتهاء نضع بعض من اصابع الكفتة فى الصلصلة قبل اكتمال التسبيكة بقليل
وتقدم بصلصة وبدون ساخنة


ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــ

الأرز الأبيض بالخلطة


المقادير :



مقدار
من الأرز مغسول ( 1 كوب ) / مرقة (حوالى 2 كوب) / ملعقة سمن أو ما
يعادلهما زيت / ملح / فلفل أسود ناعم/ للخلطة (كبد و قوانص مقطعة / مكسرات
/ زبيب ) يحتفظ بجزء منها للتجميل

الطريقة :


[size=16]· يقدح السمن و يضاف إليه الأرز و يقلب حتى يسمع له صوت .
· يتبل بالملح و الفلفل و تضاف إليه الخلطة و تقلب مع الأرز بخفة .
· يضاف المرق و يترك حتى يغلى ثم تهدأ الحرارة و يترك الأرز حتى ينضج .
· يغرف فى طبق التقديم و يجمل بباقى الخلطة .
· ممكن يوضع فى قالب كيك مفتوح من الوسط و يقلب و توصع باقى الخلطة فى الوسط و يقدم ....
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــ

طاجن الأرز المعمر
المقادير :
كوب من الأرز المنقى ومغسول / 2 كوب لبن / 2 ملعقة سمن / ملح / فلفل / ملعقة قشدة للوجه

الطريقة :
· يدهن طاجن فخار أو صينية دهنا جيدا بالسمن .
· يوضع الأرز فى الطاجن و يصب فوقه اللبن المتبل بالملح و الفلفل و يزج فى فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج .
· توزع ملعقة القشدة على السطح و يعاد الطاجن للفرن حتى يتم نضجه و يحمر وجهه و يقدم ..


ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــ
أرز معمر بالطيور

المقادير :

كالأرز السابق مضاف إليه ( الحمام أو السمان أو دجاج صغير ) وذلك حسب الرغبة
الطريقة :
· تترك الطيور صحيحة أو تقطع أنصافا و تتبل جيدا بالملح و الفلفل .
· يعد الطاجن كما سبق و يوضع نصف مقدار الأرز ثم ترص الطيور ثم يوضع باقى مقدار الأرز .
· يستكمل باقى الخطوات السابقة ...

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــ
مكرونه نجــــــــــرسكو

المقادير:


[size=16]كيس مكرونه شرايط وممكن اسباجتى عريضه
1/4 كيلو صدور فراخ
1/4 كوب مرقه
1/2 كوب لبن
بصله صغيره مفرومه ناعم
2 معلقه من الدقيق
2 معلقه من السمن
بهارات وملح وفلفل

الطريقه:
نسلق المكرونه بالطريقه العاديه
ثم نضع البصل فى وعاء على النار مع اضافه السمن ثم نضيف اليه الدقيق ونقلب
حتى يبدا لون الدقيق بالتغير نضع اللبن ونحرك سريعها ونضيف البهارات
والملح ونحرك حتى يسمك القوام ثم اخففه باضافه المرقهز
فى وعاء اخرنضع
ملعقه سمن وعليها معلقه بصل مفروم ومعلقه ثوم ونقلبهم حتى يصير لونهم اصفر
نضع صدور الدجاج المقطعه بعد تتبيلها بملح وبهارات ونحرك الفراح لحد ما
تتشوح ثم نضع عليها معلقتين من صلصله البشامل الى عملناها قبل ثم نحركها
وبعدها نضيف اليها المكرونه المسلوقه ونقلبهم ببعض ونضيف معلقتين بشامل
الى المكرونه ثم نضع المكرونه فى صنيه مدهونه ونضع باقى البشمل على الوجه
ونضيف على الوجه جبن رومى مبشور او صفار بيضه وتدخلها للفرن 10 دقائق
وممكن تضيفي للفراخ وهى بتستوى معلقه مسطرده (خردل)

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــ
كبدة مشوية فى الفرن
المقادير:
[size=16]2/1 1 كوب عيش الغراب ,مقطع الى شرائح - 4 ملعقة كبيرة زبد - 2 بصلة ,مفرومة ناعم - 1 كوب دقيق
3 ملعقة كبيرة كريمة لباني- 1 كوب ماء - ملح فلفل ابيض

طريقة العمل:
يتبل اللحم بالملح و الفلفل. ويضاف ماء البصل المفروم الى اللحم. يترك لمدة 10 دقائق. حتى يتبل جيداً
تغمس قطع اللحم فى 4/3 كوب دقيق و يغطى بها جيداً. تذاب ملعقتين من الزبد
فى طاسة كبيرة على النار.و يتم تحمير اللحم على الجانبين حتى ينضج ويصبح
لونه بنى فاتح . ثم يرفع من على النار و يوضع على طبق التقديم. يحتفظ به
دافئ. تسخن ملعقة زبد في طاسة متوسطة. يضاف عيش الغراب و يقلب لمدة 5
دقائق. يرفع من الطاسة ويترك جانبا. فى نفس الطاسة يذاب ما تبقى من الزبد.
تضاف ملعقتين دقيق ويقلب حتى يصبح لونه ذهبي بنى. يرفع من على النار ويضاف
كوب ماء ويقلب حتى يصير أملس. تضاف الكريمة وتقلب. يعاد الإناء الى النار
مع التقليب المستمر حتى الغليان. يضاف عيش الغراب والملح والفلفل الابيض.
تخفض النار وتترك لمدة 5 دقائق مع التقليب من حين لآخر. يمكن اضافة المزيد
من الماء اذا كانت الصلصة شديدة الكثافة. تصب صلصة عيش الغراب فوق قطع
اللحم لتغطيها جيدا وتقدم فورا.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــ
من اجدد الأكلات
بطاطس محشوة بالدجاج



المقادير:

6 حبة كبيرة بطاطس (للطهي في الفرن) .
2 ملعقة كبيرة زيت نباتي.
300 جرام دجاج (مفروم) .
2 فصّ ثوم مقطع .
مكعب مرقة دجاج مذوب في 2/1 كوب ماء.
4/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود .
2 ملعقة كبيرة بقدونس طازج (مفروم).
2/1 كوب جبنة شيدر قليلة الملح (مبشورة).


الطريقة :

تغسل البطاطس وتنظف توضع في مقلاة للشواء ثم تترك في الفرن
على حرارة 200 درجة مئوية لمدة 45 دقيقة أو حتى تنضج تقطع
كل حبة بطاطس إلى نصفين وينزع منها القلب ثم يسخّن الزيت في
مقلاة ثم يضاف إليه الدجاج مع الثوم ويطهى المزيج لمدة تتراوح
بين 4 و5 دقائق حتى ينضج الدجاج.

يضاف مكعب مرقة الدجاج ويطهى المزيج لمدة دقيقتين إضافيتين
ثم يرفع عن النار و يمزج قلب البطاطس مع الدجاج والفلفل الأسود
والبقدونس في وعاء ثم تحشى البطاطس بحشوة الدجاج، ويوزع مقدار
من جبنة الشيدر على وجهها ثم تخبز في الفرن على حرارة 200 درجة
مئوية لمدة 5 دقائق أو حتى تذوب الجبنة

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــ

طريقة عمل البسطرمة فى البيت


المقادير:


كليو لحم فخذة بقرى خالى من الدهن نصف كوب - ملح ملعقتان كبيرتان - فلفل بقالى احمر 3او4 - راس ثوم- كوب حلبة مدقوقة ناعمة.


الطريقة :

1-تمسح قطعة اللحم بقطعة قماش ثم يعمل بها شقوق سطحية وتحشى الشقوق بالملح
2-تلف جيدا فى ورقة لحم كبيرةوتثقل بالهون وتترك 24 ساعة
3- تشطف بالماء وتعلق مدة يوم اخر مع وضع شاشة فوقها
4-يدق الثوم مع الملح 2ملعقة ملح ثم تضاف الحلبة المدقوقة والفلفل البقالى
الاحمر يراعى عدم وجود شطة بة ويعجن الخليط بقليل من الماء
5-تغطى قطعةاللحم بالخليط وتساوى مع بل اليد بالماء
6-تعلق فى الهواء حتى تجف حوالى 3 ايام وتستعمل يجب تغطية اللحم بقطعة شاش لعدم تعرضها للذباب


ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــ

المقادير:

½ كيلو فاصوليا خضراء طازجة -
1 علبة فاصوليا بيضاء -
2 ملعقة طعام زبدة سائحة أو مارجرين -
1 ملعقة طعام ليمون -
2 ملعقة طعام ماسترد ديجون -
2 ملعقة طعام عسل -
½ ملعقة شاي فلفل أسود -
½ ملعقة شاي ملح .
الطريقة:

تسلق الفاصوليا الخضراء في ماء على نار متوسطة حوالي 5 دقائق ثم تصفى وتترك جانباً
o تخلط جميع المقادير الباقية ماعدا الفاصوليا البيضاء وتوضع على نار متوسطة وتضاف إليها الفاصوليا الخضراء
o تصفى الفاصوليا البيضاء من الماء وتضاف على الفاصوليا الخضراء وتترك على النار حوالي 5 – 7 دقائق
o تسكب في الصحن وتقدم ساخنة وبالعافية

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــ


[/size]



[/size]
[/size][/size]
الموضوع الأصلي : اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) الكاتب : MД§∫Яÿالمصدر : منتدى الصمريين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://massryana.yoo7.com
MД§∫Яÿ
Admin
Admin
avatar

عدد المساهمات : 534
تاريخ التسجيل : 03/05/2011
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   السبت مايو 07, 2011 8:12 pm



<blockquote class="postcontent restore">
اكلة الملوخية
وهى من اشهر الاكلات اللى بيتميز بيها المطبخ المصرى

المقادير
1 كيلو ملوخية ظازجة او ممكن استخدام الملوخية المجففة
ثوم
بهارات( ملح- فلفل- كزبرة مجففة)
شوربة
طماطم
الوصفة
بعد تحضير الشوبة
نأتى بالملوخية الطازجة وتقطع الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف
ويتم تخريطها بالاداة المساماة المخرطة
وتوضع الشوربة على النار بعدها
وتوضع الملوخية عليها بعد تخريطها
ويفرم الثوم مع باقى التوابل ويحمر فى السمن مدة قليلة
وتقلب الملوخية على النار حتى الغليان
ويوضع عليها الثوم المفرى
وتقدم ساخنة او باردة بجانب الارز والفراخ
</blockquote>
الموضوع الأصلي : اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) الكاتب : MД§∫Яÿالمصدر : منتدى الصمريين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://massryana.yoo7.com
نونة نونة
عضو محترف
عضو محترف
avatar

عدد المساهمات : 70
تاريخ التسجيل : 08/05/2011
العمر : 22

مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   الأحد مايو 08, 2011 3:04 pm

تسلم اناملك خيوو وشووكرا على الموضوع
الموضوع الأصلي : اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) الكاتب : نونة نونةالمصدر : منتدى الصمريين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
MД§∫Яÿ
Admin
Admin
avatar

عدد المساهمات : 534
تاريخ التسجيل : 03/05/2011
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   الأحد مايو 08, 2011 3:18 pm

شكرا للمرور
الموضوع الأصلي : اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) الكاتب : MД§∫Яÿالمصدر : منتدى الصمريين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://massryana.yoo7.com
komersial
عضو محترف
عضو محترف


عدد المساهمات : 74
تاريخ التسجيل : 13/06/2011

مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   الإثنين يونيو 13, 2011 2:38 pm

اخي شكرا لك
الموضوع الأصلي : اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) الكاتب : komersialالمصدر : منتدى الصمريين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
MД§∫Яÿ
Admin
Admin
avatar

عدد المساهمات : 534
تاريخ التسجيل : 03/05/2011
العمر : 24

مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   الإثنين يونيو 13, 2011 8:05 pm

تسلم لمرورك وتسلم مرة اخرى لوضع ردك

_______♥ ًٍمنـًٍ ـًٍتـًٍدــيــآـًٍـًٍت المـــــ ــًٍصرييــ ـــن ♥ __________



الموضوع الأصلي : اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) الكاتب : MД§∫Яÿالمصدر : منتدى الصمريين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://massryana.yoo7.com
محمد11
عضو جديد
عضو جديد


عدد المساهمات : 24
تاريخ التسجيل : 15/08/2011

مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   السبت أغسطس 20, 2011 11:50 am

سلمت ايديك على النقل المميز
الموضوع الأصلي : اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) الكاتب : محمد11المصدر : منتدى الصمريين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 

اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
خدمات الموضوع
 KonuEtiketleri كلمات دليليه
اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) , اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) , اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) ,اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) ,اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) , اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )
 KonuLinki رابط الموضوع
 Konu BBCode BBCode
 KonuHTML Kodu HTMLcode
إذا وجدت وصلات لاتعمل في الموضوع او أن الموضوع [ اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) ] مخالف ,, من فضلك راسل الإدارة من هنا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
المصريين والعرب :: المطبخ-


شاطر | 
 

 اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
 ~|| معلومات العضو ||~
 
Admin

Admin

avatar
 
 ~|| بيانات العضو ||~ 
 
عدد المساهمات : 534

تاريخ التسجيل : 03/05/2011

العمر : 24

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://massryana.yoo7.com
مركز تحميل  ..::  تحميل الملف - مركز جدعان تحميل الصور ::..
Gid3an - TwitterGid3an - Rss  Feed
 
 
مُساهمةموضوع: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   السبت مايو 07, 2011 8:10 pm





انا عارف اني ولد بس لاني في البيت لوحدي علي طول فعندي خبره عن موضوع الطبيخ و الاكل
(يوجد بعض الوصفات منقوله للأمانه)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــ
أخواني الكرام سأقد لكم اشهر و أحلي الأكلات المصريه
و يارب تعجبكم

هنبدأ بـ الفته بالخل و الثوم

[size=16]المقادير علي حسب عدد الافراد الذي يتفضلوا علي الغذاء لحم بالعظم ارز عيش (خبر محمص بالفرن)

صلصه طماطم

1 حبه طماطم
2فص ثوم مدقوق ناعم
1 ملعقه خل 2
بصل
2ملعقه سمنه

الطريقه نضع اللحم في حله علي النار مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج

ثم نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في السمن ونقشر حبه الطماطم ونضيفها

الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره

من الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل

عليها حسب الرغبه
ثم نقطع الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا

اخضري طبق غويط او صنيه بايركس علي حسب ما تحبي تقدمي الفته

ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز الابيض ثم

ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس

الحله التي تمت عمليه تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح حسب الرغبه ثم

قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما

يحمر ضيفي اليه ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم ضفيهم الي الصنيه علي الوجه

مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه
توكل ساخن
_______________________________
محشي البطاطس باللحمه الفرومه
(المقادير)

كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياليت تكون مستطيله شوى

نصف كيلو لحم مفروم

2 بصله مفرومه

2 فص ثوم

2 ملعقه صلصه طماطم

حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره

ملح فلفل اسود بهارات شطه

(الطريقه)

نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ثم نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها ذهبى فاتح

يعنى ما نتركها تستوى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ

فى اناء اخر نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل

الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون

ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح

نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم

ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه


بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم

ونتركها جانبا
فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح

ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــ
المكرونه بالبشاميل
(المقادير)
[size=16]-كيس مكرونه اقلام

- نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه
- كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق

-3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار
[/size]

الطريقه
[size=16]تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش

بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
نعمل البشاميل
نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان

تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب

ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل

نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج

وتقدم ساخنة.........


ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــ

طاجن البامية باالحم الضانى
(الطريقه)
-2 كـ بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة
4 حبات طماطم فى الخلاط
3 ملاعق صغيرة ملح
فلفل اسود
ثوم
بصلة مفرومة
زبدة 3ملعقة كبيرة
لحم ضانى او كندوز
الطريقة
يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر

ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم

بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود

ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار

على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن

وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــ

قـــالب المعكـــــــــرونة بالجــــــلاش

(المقادير)
-[size=16]مقدار من المعكرونة على الطريقة الفرنسية / أو أى نوع معكرونة متبقى عندك /
3 ملاعق سمن

- ¼ ك جلاش

(الطريقة)
[/size]
[/size]




[size=16]·يسيح السمن .
·يدهن قالب كيك مستطيل ( سادة ) أو صينية مستديرة بملعقة سمن تقريبا .

·تفرد ورقات الجلاش فى القالب بحيث تغطى القاع و الجوانب و يترك جزء منها لتغطية السطح .

·تدهن ورق الجلاش يقليل من السمن .
·توضع المعكرونة فوق الجلاش ثم يطوى باقى الجلاش و يغطى السطح جيدا و يصب باقى السمن على السطح و يدهن

جيدا
·يدخل القالب فى فرن حار حتى يحمر الجلاش , يخرج من الفرن و يترك حتى تهدأ الحرارة و يقلب على طبق التقديم و

يجمل بشرائح الخيار و الجزرالمبشور و يقدم ...


ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــ



(الكشري المصري)

(المقادير)

-كوب عدس اسمر
- 1كوب أرز مصرى
- 4بصلات مقطعة حلقات
-3حبات طماطم

ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق
الطريقة:
طريقة الكشرى :
يسلق العدس نصف سليق
نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم

يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج

تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة
طريقة الصلصة:

1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت

2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة

3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك


طريقة الدقة:

1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
2-عصير ليمونتين
3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــ
:SugarwareZ-065:

معلش يا جماعه انا جوعت اوي الصراحه
هنكمل الوصفات بعدين
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
[/size][/size]
MД§∫Яÿ ; توقيع العضو


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 ~|| معلومات العضو ||~
 
Admin

Admin

avatar
 
 ~|| بيانات العضو ||~ 
 
عدد المساهمات : 534

تاريخ التسجيل : 03/05/2011

العمر : 24

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://massryana.yoo7.com
مركز تحميل  ..::  تحميل الملف - مركز جدعان تحميل الصور ::..
Gid3an - TwitterGid3an - Rss  Feed
 
 
مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   السبت مايو 07, 2011 8:11 pm



<blockquote class="postcontent restore">
مكرونه بمكعبات اللحم

( المقادير)
كيس مكرونه مقصوصه / 1/2 كيلو لحم مقطع مكعبات صغيره / بصله مفرومه / صلصه
طماطم / كسبره خضرا مفرومه / ملح وبهارات / ملعقه قرفه ناعمه / ملعقه كركم

الطريقه:

يسخن الزيت فى الوعاء ونضع البصل حتى يصبح ذهبى اللون نضيف اليه عصير الطماطم او الصلصه ونقلب مع اضافه التوابل والملح

لما تتسبك الطماطم نزودها ب 3 اكواب ماء ثم نضيف اليها اللحمه لما تغلى
نضيف لها نص كميه الكسبره الخضرا ونتركها تستوى اذا احتاجت اضافه ماء
زوديها بعد ما تستوى اللحمه ضيفى عليها باقى الكسبره ثم تضيفى المكرونه
بدون سلق او تسلقيها نص سلقه قبل وتتركيها لحد ما تستوى المكرونه

معكرونة بالصلصة البيضاء و الجبن

المقادير :
½ ك مكرونة مسلوقة / 1 كوب ( كريمة ) صلصة بيضاء / 4 ملاعق كبيرة جبن
مبشور (رومى أو سيدر أو مودزاريلا ) حسب الرغبة و المتوفر / ملعقة سمن .
الطريقة :
·تغرف المعكرونة فى طبق التقديم على شكل هرمى .
·تصب الصلصة البيضاء فوق المعكرونة و يرش عليها الجبن .
·تقلب المعكرونة أثناء الغرف ...
</blockquote>
MД§∫Яÿ ; توقيع العضو


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 ~|| معلومات العضو ||~
 
Admin

Admin

avatar
 
 ~|| بيانات العضو ||~ 
 
عدد المساهمات : 534

تاريخ التسجيل : 03/05/2011

العمر : 24

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://massryana.yoo7.com
مركز تحميل  ..::  تحميل الملف - مركز جدعان تحميل الصور ::..
Gid3an - TwitterGid3an - Rss  Feed
 
 
مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   السبت مايو 07, 2011 8:11 pm



[size=21]كفتة الارز

المقادير

1/2 كيلو لحم مفروم
1/4 كيلو ارز
عدد 4 بصلات
4 حزم بقدونس


الطريقة
نغسل الارز جيدا ونضعة فى الهواء حتى يجف وبعد كدة نطحنة فى المطحنة الى قطع ناعمة
بعد فرم اللحمة جيدا وتقطيع البقدونس الى قطع صغيرة صغيرة مع فرمة سيتم اضافة البصل المفروم اللى باقى المكونات
مع اضافة البهرات ملح فلفل وثوم حسب الرغبة
وبعد ذلك سنخلط المكونات جيدا مع البعض ويستحسن ان نقوم بخلطهم فى الكبة او اداة الدق ((الهون )) للبيت المصرى
حتى نتأكد من اختلاط جميع الاجزاء ببعضها
سيتم عمل المفدار كلو وتشكيلو الى اصابع
ثم اللى القلى فى الزيت
بعد الانتهاء من عمل الكفتة نقسر ثوم ونضع علية بعض الزيت
ونحمر الثوم عادى فى الزيت
ثم نضع صلصلة الطماطم علية وبعد الانتهاء نضع بعض من اصابع الكفتة فى الصلصلة قبل اكتمال التسبيكة بقليل
وتقدم بصلصة وبدون ساخنة


ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــ

الأرز الأبيض بالخلطة


المقادير :



مقدار
من الأرز مغسول ( 1 كوب ) / مرقة (حوالى 2 كوب) / ملعقة سمن أو ما
يعادلهما زيت / ملح / فلفل أسود ناعم/ للخلطة (كبد و قوانص مقطعة / مكسرات
/ زبيب ) يحتفظ بجزء منها للتجميل

الطريقة :


[size=16]· يقدح السمن و يضاف إليه الأرز و يقلب حتى يسمع له صوت .
· يتبل بالملح و الفلفل و تضاف إليه الخلطة و تقلب مع الأرز بخفة .
· يضاف المرق و يترك حتى يغلى ثم تهدأ الحرارة و يترك الأرز حتى ينضج .
· يغرف فى طبق التقديم و يجمل بباقى الخلطة .
· ممكن يوضع فى قالب كيك مفتوح من الوسط و يقلب و توصع باقى الخلطة فى الوسط و يقدم ....
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــ

طاجن الأرز المعمر
المقادير :
كوب من الأرز المنقى ومغسول / 2 كوب لبن / 2 ملعقة سمن / ملح / فلفل / ملعقة قشدة للوجه

الطريقة :
· يدهن طاجن فخار أو صينية دهنا جيدا بالسمن .
· يوضع الأرز فى الطاجن و يصب فوقه اللبن المتبل بالملح و الفلفل و يزج فى فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج .
· توزع ملعقة القشدة على السطح و يعاد الطاجن للفرن حتى يتم نضجه و يحمر وجهه و يقدم ..


ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــ
أرز معمر بالطيور

المقادير :

كالأرز السابق مضاف إليه ( الحمام أو السمان أو دجاج صغير ) وذلك حسب الرغبة
الطريقة :
· تترك الطيور صحيحة أو تقطع أنصافا و تتبل جيدا بالملح و الفلفل .
· يعد الطاجن كما سبق و يوضع نصف مقدار الأرز ثم ترص الطيور ثم يوضع باقى مقدار الأرز .
· يستكمل باقى الخطوات السابقة ...

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــ
مكرونه نجــــــــــرسكو

المقادير:


[size=16]كيس مكرونه شرايط وممكن اسباجتى عريضه
1/4 كيلو صدور فراخ
1/4 كوب مرقه
1/2 كوب لبن
بصله صغيره مفرومه ناعم
2 معلقه من الدقيق
2 معلقه من السمن
بهارات وملح وفلفل

الطريقه:
نسلق المكرونه بالطريقه العاديه
ثم نضع البصل فى وعاء على النار مع اضافه السمن ثم نضيف اليه الدقيق ونقلب
حتى يبدا لون الدقيق بالتغير نضع اللبن ونحرك سريعها ونضيف البهارات
والملح ونحرك حتى يسمك القوام ثم اخففه باضافه المرقهز
فى وعاء اخرنضع
ملعقه سمن وعليها معلقه بصل مفروم ومعلقه ثوم ونقلبهم حتى يصير لونهم اصفر
نضع صدور الدجاج المقطعه بعد تتبيلها بملح وبهارات ونحرك الفراح لحد ما
تتشوح ثم نضع عليها معلقتين من صلصله البشامل الى عملناها قبل ثم نحركها
وبعدها نضيف اليها المكرونه المسلوقه ونقلبهم ببعض ونضيف معلقتين بشامل
الى المكرونه ثم نضع المكرونه فى صنيه مدهونه ونضع باقى البشمل على الوجه
ونضيف على الوجه جبن رومى مبشور او صفار بيضه وتدخلها للفرن 10 دقائق
وممكن تضيفي للفراخ وهى بتستوى معلقه مسطرده (خردل)

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــ
كبدة مشوية فى الفرن
المقادير:
[size=16]2/1 1 كوب عيش الغراب ,مقطع الى شرائح - 4 ملعقة كبيرة زبد - 2 بصلة ,مفرومة ناعم - 1 كوب دقيق
3 ملعقة كبيرة كريمة لباني- 1 كوب ماء - ملح فلفل ابيض

طريقة العمل:
يتبل اللحم بالملح و الفلفل. ويضاف ماء البصل المفروم الى اللحم. يترك لمدة 10 دقائق. حتى يتبل جيداً
تغمس قطع اللحم فى 4/3 كوب دقيق و يغطى بها جيداً. تذاب ملعقتين من الزبد
فى طاسة كبيرة على النار.و يتم تحمير اللحم على الجانبين حتى ينضج ويصبح
لونه بنى فاتح . ثم يرفع من على النار و يوضع على طبق التقديم. يحتفظ به
دافئ. تسخن ملعقة زبد في طاسة متوسطة. يضاف عيش الغراب و يقلب لمدة 5
دقائق. يرفع من الطاسة ويترك جانبا. فى نفس الطاسة يذاب ما تبقى من الزبد.
تضاف ملعقتين دقيق ويقلب حتى يصبح لونه ذهبي بنى. يرفع من على النار ويضاف
كوب ماء ويقلب حتى يصير أملس. تضاف الكريمة وتقلب. يعاد الإناء الى النار
مع التقليب المستمر حتى الغليان. يضاف عيش الغراب والملح والفلفل الابيض.
تخفض النار وتترك لمدة 5 دقائق مع التقليب من حين لآخر. يمكن اضافة المزيد
من الماء اذا كانت الصلصة شديدة الكثافة. تصب صلصة عيش الغراب فوق قطع
اللحم لتغطيها جيدا وتقدم فورا.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــ
من اجدد الأكلات
بطاطس محشوة بالدجاج



المقادير:

6 حبة كبيرة بطاطس (للطهي في الفرن) .
2 ملعقة كبيرة زيت نباتي.
300 جرام دجاج (مفروم) .
2 فصّ ثوم مقطع .
مكعب مرقة دجاج مذوب في 2/1 كوب ماء.
4/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود .
2 ملعقة كبيرة بقدونس طازج (مفروم).
2/1 كوب جبنة شيدر قليلة الملح (مبشورة).


الطريقة :

تغسل البطاطس وتنظف توضع في مقلاة للشواء ثم تترك في الفرن
على حرارة 200 درجة مئوية لمدة 45 دقيقة أو حتى تنضج تقطع
كل حبة بطاطس إلى نصفين وينزع منها القلب ثم يسخّن الزيت في
مقلاة ثم يضاف إليه الدجاج مع الثوم ويطهى المزيج لمدة تتراوح
بين 4 و5 دقائق حتى ينضج الدجاج.

يضاف مكعب مرقة الدجاج ويطهى المزيج لمدة دقيقتين إضافيتين
ثم يرفع عن النار و يمزج قلب البطاطس مع الدجاج والفلفل الأسود
والبقدونس في وعاء ثم تحشى البطاطس بحشوة الدجاج، ويوزع مقدار
من جبنة الشيدر على وجهها ثم تخبز في الفرن على حرارة 200 درجة
مئوية لمدة 5 دقائق أو حتى تذوب الجبنة

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــ

طريقة عمل البسطرمة فى البيت


المقادير:


كليو لحم فخذة بقرى خالى من الدهن نصف كوب - ملح ملعقتان كبيرتان - فلفل بقالى احمر 3او4 - راس ثوم- كوب حلبة مدقوقة ناعمة.


الطريقة :

1-تمسح قطعة اللحم بقطعة قماش ثم يعمل بها شقوق سطحية وتحشى الشقوق بالملح
2-تلف جيدا فى ورقة لحم كبيرةوتثقل بالهون وتترك 24 ساعة
3- تشطف بالماء وتعلق مدة يوم اخر مع وضع شاشة فوقها
4-يدق الثوم مع الملح 2ملعقة ملح ثم تضاف الحلبة المدقوقة والفلفل البقالى
الاحمر يراعى عدم وجود شطة بة ويعجن الخليط بقليل من الماء
5-تغطى قطعةاللحم بالخليط وتساوى مع بل اليد بالماء
6-تعلق فى الهواء حتى تجف حوالى 3 ايام وتستعمل يجب تغطية اللحم بقطعة شاش لعدم تعرضها للذباب


ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــ

المقادير:

½ كيلو فاصوليا خضراء طازجة -
1 علبة فاصوليا بيضاء -
2 ملعقة طعام زبدة سائحة أو مارجرين -
1 ملعقة طعام ليمون -
2 ملعقة طعام ماسترد ديجون -
2 ملعقة طعام عسل -
½ ملعقة شاي فلفل أسود -
½ ملعقة شاي ملح .
الطريقة:

تسلق الفاصوليا الخضراء في ماء على نار متوسطة حوالي 5 دقائق ثم تصفى وتترك جانباً
o تخلط جميع المقادير الباقية ماعدا الفاصوليا البيضاء وتوضع على نار متوسطة وتضاف إليها الفاصوليا الخضراء
o تصفى الفاصوليا البيضاء من الماء وتضاف على الفاصوليا الخضراء وتترك على النار حوالي 5 – 7 دقائق
o تسكب في الصحن وتقدم ساخنة وبالعافية

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــ


[/size]



[/size]
[/size][/size]
MД§∫Яÿ ; توقيع العضو


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 ~|| معلومات العضو ||~
 
Admin

Admin

avatar
 
 ~|| بيانات العضو ||~ 
 
عدد المساهمات : 534

تاريخ التسجيل : 03/05/2011

العمر : 24

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://massryana.yoo7.com
مركز تحميل  ..::  تحميل الملف - مركز جدعان تحميل الصور ::..
Gid3an - TwitterGid3an - Rss  Feed
 
 
مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   السبت مايو 07, 2011 8:12 pm



<blockquote class="postcontent restore">
اكلة الملوخية
وهى من اشهر الاكلات اللى بيتميز بيها المطبخ المصرى

المقادير
1 كيلو ملوخية ظازجة او ممكن استخدام الملوخية المجففة
ثوم
بهارات( ملح- فلفل- كزبرة مجففة)
شوربة
طماطم
الوصفة
بعد تحضير الشوبة
نأتى بالملوخية الطازجة وتقطع الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف
ويتم تخريطها بالاداة المساماة المخرطة
وتوضع الشوربة على النار بعدها
وتوضع الملوخية عليها بعد تخريطها
ويفرم الثوم مع باقى التوابل ويحمر فى السمن مدة قليلة
وتقلب الملوخية على النار حتى الغليان
ويوضع عليها الثوم المفرى
وتقدم ساخنة او باردة بجانب الارز والفراخ
</blockquote>
MД§∫Яÿ ; توقيع العضو


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 ~|| معلومات العضو ||~
 
عضو محترف

عضو محترف

avatar
 
 ~|| بيانات العضو ||~ 
 
عدد المساهمات : 70

تاريخ التسجيل : 08/05/2011

العمر : 22

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
مركز تحميل  ..::  تحميل الملف - مركز جدعان تحميل الصور ::..
Gid3an - TwitterGid3an - Rss  Feed
 
 
مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   الأحد مايو 08, 2011 3:04 pm

تسلم اناملك خيوو وشووكرا على الموضوع
نونة نونة ; توقيع العضو


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 ~|| معلومات العضو ||~
 
Admin

Admin

avatar
 
 ~|| بيانات العضو ||~ 
 
عدد المساهمات : 534

تاريخ التسجيل : 03/05/2011

العمر : 24

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://massryana.yoo7.com
مركز تحميل  ..::  تحميل الملف - مركز جدعان تحميل الصور ::..
Gid3an - TwitterGid3an - Rss  Feed
 
 
مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   الأحد مايو 08, 2011 3:18 pm

شكرا للمرور
MД§∫Яÿ ; توقيع العضو


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 ~|| معلومات العضو ||~
 
عضو محترف

عضو محترف

 
 ~|| بيانات العضو ||~ 
 
عدد المساهمات : 74

تاريخ التسجيل : 13/06/2011

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
مركز تحميل  ..::  تحميل الملف - مركز جدعان تحميل الصور ::..
Gid3an - TwitterGid3an - Rss  Feed
 
 
مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   الإثنين يونيو 13, 2011 2:38 pm

اخي شكرا لك
komersial ; توقيع العضو


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 ~|| معلومات العضو ||~
 
Admin

Admin

avatar
 
 ~|| بيانات العضو ||~ 
 
عدد المساهمات : 534

تاريخ التسجيل : 03/05/2011

العمر : 24

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://massryana.yoo7.com
مركز تحميل  ..::  تحميل الملف - مركز جدعان تحميل الصور ::..
Gid3an - TwitterGid3an - Rss  Feed
 
 
مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   الإثنين يونيو 13, 2011 8:05 pm

تسلم لمرورك وتسلم مرة اخرى لوضع ردك
MД§∫Яÿ ; توقيع العضو



_______♥ ًٍمنـًٍ ـًٍتـًٍدــيــآـًٍـًٍت المـــــ ــًٍصرييــ ـــن ♥ __________



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 ~|| معلومات العضو ||~
 
عضو جديد

عضو جديد

 
 ~|| بيانات العضو ||~ 
 
عدد المساهمات : 24

تاريخ التسجيل : 15/08/2011

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
مركز تحميل  ..::  تحميل الملف - مركز جدعان تحميل الصور ::..
Gid3an - TwitterGid3an - Rss  Feed
 
 
مُساهمةموضوع: رد: اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )   السبت أغسطس 20, 2011 11:50 am

سلمت ايديك على النقل المميز
محمد11 ; توقيع العضو


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
 
صفحة 1 من اصل 1


صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
المصريين والعرب :: المطبخ-
 كلمات دلالية كلمات دلالية
اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )  , اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) , اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) ,اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) , اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )

اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )  , اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) , اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) ,اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) , اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )

اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )  , اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) , اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) ,اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها ) , اجمل و اشهي الاكلات المصريه (هتاكلي صوابعك وراها )
 Konu Linki الموضوع
 كود BBCode BBCode